Bolojan spune că nu s-ar întâmpla nimic dacă România ar avea mai puțini parlamentari

Bolojan spune că nu s-ar întâmpla nimic dacă România ar avea mai puțini parlamentari Sursa poza si informatii: Economica.net

Ilie Bolojan, o figură marcantă pe scena politică românească, și-a exprimat public opinia conform căreia reducerea numărului de parlamentari din România ar putea să nu aibă un impact negativ asupra funcționării statului. Într-un interviu acordat la Antena 3 CNN, Bolojan a abordat subiectul scăderii numărului de parlamentari de la peste 450 la 300, un subiect sensibil și cu potențial de dezbatere aprinsă în mediul politic.

Bolojan a subliniat că, din perspectiva lui, o reducere a numărului de parlamentari nu ar cauza perturbări în activitatea legislativului. "Este nevoie de o majoritate parlamentară pentru a susține o astfel de schimbare," a precizat el. Aceasta sugerează că schimbările structurale în legislativ ar necesita un consens politic care, în prezent, pare dificil de atins.

Percepția publică asupra parlamentarilor

El a recunoscut, totodată, că nemulțumirile publice sunt adesea legate de imaginea generală negativă pe care politicienii o au în ochii cetățenilor. De-a lungul anilor, această percepție negativă a fost alimentată, uneori justficat, de acțiunile unora dintre parlamentari. "Ca în multe cazuri, doar un număr restrâns de parlamentari sunt responsabili pentru formarea acestei imagini," a menționat Bolojan.

Caderea calității vieții politice

Bolojan nu a ezitat să remarcă și o scădere a calității politice în ultimii ani. El a subliniat că recâștigarea încrederii cetățenilor este o prioritate și că acest lucru ar trebui să implice o deschidere mai mare a partidelor către persoane competente și valoroase din cadrul societății. "Sprijinirea profesioniștilor în politică ar trebui să fie un obiectiv major," a adăugat el, subliniind importanța deciziilor politice aliniate cu nevoile cetățenilor.

Eficientizarea fondurilor partidelor politice

Pe lângă aspectele legate de numărul de parlamentari, Bolojan a discutat despre eficiența fondurilor alocate partidelor politice. El susține reducerea sumelor distribuite între campaniile electorale și recomandă folosirea fondurilor pentru îmbunătățirea pregătirii personalului politic. "Transparența în cheltuirea banilor publici pentru pregătirea politică ar putea reduce numeroase polemici existente," a afirmat el.

În concluzie, Bolojan vede necesitatea unei reforme nu doar în structura parlamentară, ci și în maniera în care sunt cheltuiți banii publici. Prin adoptarea unor măsuri care să sprijine pregătirea și profesionalizarea politicienilor, el crede că încrederea publicului în sistemul politic ar putea fi recuperată. Această abordare holistică ar putea duce, în viitor, la ameliorarea imaginii pe care o au politicienii români și la sporirea eficienței legislative.


Andrei Mureșan

Andrei Mureșan are 32 de ani, locuiește în cartierul Grigorescu și e jurnalist din pasiune, nu doar din meserie. A absolvit Jurnalismul la UBB și de atunci a fost nelipsit din peisajul media local. Îl recunoști ușor prin centrul orașului – are mereu un carnețel în buzunar, un aer atent și o cafea de la vreo cafenea locală în mână. Scrie clar, fără floricele, dar cu empatie. E interesat de tot ce mișcă în Cluj: inițiative civice, proiecte urbanistice, dar și povești aparent banale care spun multe despre spiritul orașului. Pentru Andrei, azi în Cluj nu e doar un job – e o responsabilitate față de orașul în care s-a născut și pe care vrea să-l vadă mai bun, zi de zi.

Știri Generale

Știri Generale
Bolojan spune că nu s-ar întâmpla nimic dacă România ar avea mai puțini parlamentari
Bolojan spune că România plătește cele mai mari dobânzi din regiune
Coliziune motocicletă-mașină în Cluj-Napoca. Poliția dezvăluie vinovatul
Coty, mașina electrică inovatoare creată de studenții UTCN, se pregătește pentru competiția din Germania, pe circuitul Hockenheim
Dezbaterea Moțiunii de Cenzură contra Comisiei Europene Programată pentru Luni, 7 Iulie
Eurodeputatul Clujean Daniel Buda (PNL/PPE) Dezvăluie De Ce Zootehnia Este Bazaltul Agriculturii Europene în Parlamentul European
Guvernul Bolojan vine cu vești proaste pentru 8,3 milioane de viitori pensionari. Impozitul se dublează, în ciuda unei decizii a Curții Constituționale-DOCUMENT
IT-știi din București, plătiți sub colegii din India și penultimii din Europa. Graficul veniturilor
ITM atenționează angajatorii despre măsurile esențiale pentru protejarea angajaților la temperaturi de 37-40 grade
Mesajele creștine ale sufletului, armonizate cu sunete pentru pace și toleranță
Movie Nights la Iulius Parc în Fiecare Vineri de Vară!