'Buftea' sau 'Silicon Valley', Profit Surprinzător de 70.000 Euro în 2024 cu Spații Încă Neocupate

'Buftea' sau 'Silicon Valley', Profit Surprinzător de 70.000 Euro în 2024 cu Spații Încă Neocupate Sursa poza si informatii: zcj.ro

"Buftea de Cluj", un succes modest: profit de 70.000 de euro în 2024

Cluj Innovation Park, cunoscut localnicilor ca "Buftea de Cluj" sau chiar "Silicon Valley de Cluj", a sclipit cu promisiuni mari, dar se confruntă cu provocări financiare. Inaugurat în 2019 în zona Lomb din Cluj-Napoca, parcul industrial a fost văzut inițial ca un punct de reper pentru dezvoltarea tehnologică și industriile creative din Cluj.

Profit modest și spații goale

Pentru 2024, se estimează un profit modest de doar 70.000 de euro. Aceasta reflectă o realitate mai dificilă decât cea anticipată, mai ales având în vedere că un sfert din spațiile disponibile pentru închiriere sunt neocupate. Chiriașii sunt esențiali pentru succesul pe termen lung al parcului, iar lipsa acestora ridică semne de întrebare cu privire la atractivitatea și strategia de promovare a parcului.

Context și așteptările inițiale

La începuturi, Cluj Innovation Park a fost considerat un proiect ambițios menit să atragă companii tech și din industriile creative. Cu toate acestea, concurența regională și cerințele pieței par să fi fost subestimate. Astfel, parcul nu a reușit încă să devină acel "Silicon Valley" local la care se spera.

Gânduri pentru viitor

Pentru a-și realiza potențialul, Cluj Innovation Park ar putea avea nevoie de o strategie revizuită, concentrată pe atragerea de chiriași și maximizarea utilizării spațiilor disponibile. Este crucial ca administrația locală și dezvoltatorii să colaboreze pentru a potența atractivitatea locului, astfel încât să nu devină o investiție ratată.

În concluzie, deși Cluj Innovation Park a pornit la drum cu vise mari, pașii următori vor fi decisivi pentru a-i transforma potențialul în realitate. Vom continua să monitorizăm dezvoltarea acestui "Hollywood pitic" al Clujului.


Andrei Mureșan

Andrei Mureșan are 32 de ani, locuiește în cartierul Grigorescu și e jurnalist din pasiune, nu doar din meserie. A absolvit Jurnalismul la UBB și de atunci a fost nelipsit din peisajul media local. Îl recunoști ușor prin centrul orașului – are mereu un carnețel în buzunar, un aer atent și o cafea de la vreo cafenea locală în mână. Scrie clar, fără floricele, dar cu empatie. E interesat de tot ce mișcă în Cluj: inițiative civice, proiecte urbanistice, dar și povești aparent banale care spun multe despre spiritul orașului. Pentru Andrei, azi în Cluj nu e doar un job – e o responsabilitate față de orașul în care s-a născut și pe care vrea să-l vadă mai bun, zi de zi.

Știri Generale

Știri Generale
Asociația patronală IMM România acuză Guvernul că introduce o austeritate de tip feudal prin creșterea taxelor, care va duce la migrarea capitalului. Ce soluții propun antreprenorii
Autoritățile spaniole solicită test ADN după tragedia care a șocat lumea fotbalului
Avertizare Meteo Portocalie și Disconfort Termic de Vineri Dimineață!
'Buftea' sau 'Silicon Valley', Profit Surprinzător de 70.000 Euro în 2024 cu Spații Încă Neocupate
Cazare accesibilă la UBB Cluj pentru candidați și părinți în perioada admiterii. Verifică condițiile și tariful!
CFR Cluj și-a asigurat un portar de 200 de meciuri în Serie B – Dragoste necondiționată la Cosenza, chiar și după retrogradare!
Ciolacu iese la atac și-și apără moștenirea lăsată. „România nu este în niciun colaps economic. Austeritatea oarbă NU reduce deficitul, îl adânceşte. Scade consumul. Se taie investiții
Clujul domină Evaluarea Națională cu 92,1% rată de promovare și trei medii de 10. Rezultatele sunt impresionante înainte de contestații!
Colliers: Sectorul construcțiilor a început 2025 cu motoarele turate, dar riscă o încetinire semnificativă în a doua parte a anului
Conducta Tuzla-Podișor, prin care gazele din Marea Neagră vor intra în rețea, a traversat Dunărea
Confederația Meridian: Măsurile de austeritate afectează puternic drepturile salariaților și au un impact limitat în rezolvarea cauzelor sistemice care au dus România în zona de deficit excesiv